fbpx

 

 

 

Vaše kniha - vaše splněné sny

začíná 2. října 2024

Aktualizovaný kurz s mojí podporou, nové lekce, FB skupina

 

Cesta ke knize bez hranic

Jak napsat, vydat a dostat svou knihu k čtenářům

Splň si svůj sen – napiš a vydej svou knihu a neuvěřitelně se ti změní život.

Raději píšeš, než mluvíš?

Toužíš předat svůj příběh nebo know how v knize, ale vždycky se zasekneš, protože nevíš jak?

V kurzu Vaše kniha - vaše splněné sny se naučíš přemýšlet nad svou knihou a jejím vydáním a můžeš začít hned tvořit a po malých krůčcích pokračovat k cíli. Dozvíš se základní tipy a triky, jak knihu dopsat, připravit k vydání, sehnat peníze, propagovat a prodávat.

 

Spisovatelé jsou vysoce citliví lidé, proto je kurz přizpůsoben hlavně pro ně. Je to čistě na tobě, jak budeš kurzem procházet. Není to ale žádný chaos, každý týden se otevře jedna lekce (video, text, FB skupina) a je dost času na splnění úkolu. Po uplynutí doby kurzu by měl účastník (v případě aktivního zapojení) mít vše připraveno k vydání knihy. A pokud ne, má rok přístupy do členské sekce otevřené a může si úkoly dodělat svým tempem.

Co díky kurzu získáš?

  • 10 aktivních týdnů
    každý týden jedno téma a úkoly k němu
  • Členská sekce
    všechny texty a videa, další doplňkové materiály a aktuální zprávy, odpovědi na otázky na jednom místě s přístuupem na 1 rok
  • Akční plán
    rozfázované jednotlivé kroky celého procesu
  • E-mail každý týden
    upozornění na nové téma a shrnutí toho, co nás čeká
  • FB skupina uzavřená
    moje podpora, doplňkové materiály, otázky a odpovědi, aktuality
  • Konkrétní vzory dokumentů
    nabídka rukopisu nakladatelství, žádost o sponzorský dar, podnikatelský plán pro knihu atd.
  • Pohled z jiné perspektivy
  • Nástroje k překonávání překážek

Když to v průběhu kurzu všechno nestihneš, nic se neděje, přístup budeš mít celý rok, takže se budeš moci k jednotlivým částem  vracet.

Komu je kurz určen?

Knihu touží napsat snad každý, kdo má svůj silný příběh. Je jedno, zda studoval češtinu a literaturu na VŠ, má své silné know how v nějakém oboru, pracuje u filmu, nebo je absolvent SOU jako jedna mě velmi milá a moudrá mladá žena, nebo žije ve vlacích a pod mostem... Knihu může vlastně napsat a vydat každý.

Reference

Mám za sebou první rok od vydání mé první knížky, Honý a já, příběh lásky... život mě přivedl tak silně k potřebě tuto knížku napsat, takže jsem toto volání vyslyšela a psala a psala... jen jsem vůbec netušila, jak se taková knížka vydává a kdo mi s tím pomůže... když si ale něco moc přejeme, vesmír nás podpoří a do cesty mi "náhodně" poslal Alenku Vorlíčkovou. Absolvovala jsem její kurz Vaše kniha – váš splněný sen .... a díky tomu, jsem si utřídila informace a možnosti vydání knihy a už během kurzu se mi krásně vyrýsovala moje cestička vydání a financování knihy. Alenka se stala i korektorkou mojí knihy a já jsem za naši spolupráci moc vděčná. Za ten rok od vydání se knížka dostala k tolika lidem, chodí mi krásné zpětné vazby, díky kterým vím, jak moc moje osobní sdílení v knize pomáhá, léčí a naději i lásku do životů přináší. Uspořádala jsem několik autorských čtení knížky, potkala díky ní tolik skvělých lidí a také jsem se dala do spolupráce se spolkem Návrat duše, který se věnuje smysluplným posledním rozloučením a společně jsme zorganizovali několik besed na téma života, smrti i odvahy. Toto všechno by mě před rokem ani nenapadlo... Cítím velkou vděčnost a zároveň se snažím povzbudit lidi, aby našli odvahu žít sebe a dělat to, co je baví a smysl dává... a pokud je to pro vás psaní, moc doporučuji spolupráci s Alenkou, protože je to velmi příjemná, laskavá a podporující profesionálka ve svém oboru.
Maruška Chválová
Aleny online kurz jsem absolvovala proto, abych se posunula v procesu napsání své vlastní knihy - snu, který jsem nosila v hlavě roky a neodvážila jsem se začít. Alena má skvělou schopnost rozložit komplexní proces napsání a vydání knihy na srozumitelné a snadno proveditelné kroky. Provedla mě krok za krokem, dala spoustu tipů, jak se pustit do psaní, celou řadu užitečných informací, na co při vydání knihy nezapomenout, na co se zaměřit a koho oslovit. Nedílnou součástí byly i užitečné informace, jak dát o své knize vědět světu. Po absolvování online kurzu v psaní stále pokračuji a hlavně mám zmapováno a naplánováno, co vše mě ještě čeká a co vše potřebuji pro svou knihu udělat.
Petra Šimkoválektorka a koučka profesních dovedností www.myskill.cz

Kdo tě provede?

Mgr. Alena Vorlíčková

literární koučka a mentorka, autorka, lektorka, redaktorka, editorka, korektorka...

♥ Knížky sama píšu, různými cestami vydávám, edituji, propaguji a prodávám.
♥ Ráda pomáhám i jiným autorům a ráda vítám jejich knížky na svět. 
♥ Mám 3 knižní projekty  (Pohádky pro společné čtení, Psaní hravé i dravé, Pohádkové Slovinsko), 10 vydaných samostatných publikací, několik spoluautorství (z toho jedno v antologii světových autorů)... 

♥ Spolupracovala jsem s několika nakladatelstvími jako editorka, copywriterka, lektorka.

První knížku jsem připravila a sama vydala v nelehkém období, kdy jsem měla malé miminko a druhé malé dítě ve školce. V té radostné době jsem zároveň pocítila velkou ztrátu, ale nemohla jsem se rozpustit ve smutku. Proto jsem se chtěla něčím zaměstnat a napadlo mě konečně vydat tu knihu, kterou jsem svým známým dlouho slibovala. A přitom vznikla ve stejném roce ještě jedna, kterou jsem původně vůbec neplánovala. A z toho pak projekt a další knížky a akce… Už to prostě jelo závratnou rychlostí a stále vychází jedno z druhého.

Nejčastější otázky a odpovědi

Má pro mě kurz smysl, když ještě nemám napsanou knihu?

Ano, pokud je vydání knihy vaším přáním a myslíte to vážně. Některé věci je dobré dělat už před tím, než je kniha dopsaná.

Má pro mě kurz smysl, když mi jedna knížka už vyšla?

Ano, pokud chcete další knihu vydat jiným způsobem, mít větší kontrolu nad celým procesem a nad svým ziskem.

Jak získám peníze na vydání knihy?

Je několik možností financování knihy. Možná je i jejich kombinace. O všech možnostech si v kurzu povíme.

Díky své knize zažijete spoustu překvapení, o jakých se vám ani nesnilo.

Získáte nové přátele, kolegy, novou práci, zážitky, podíváte se na nová místa, překonáte svoje strachy...

Jste připraveni splnit si svůj sen?

Přihlaste se do kurzu „Vaše kniha - vaše splněné sny“ a proměňte své literární ambice ve skutečnost. S naší podporou, jasným plánem a komunitou stejně naladěných lidí dosáhnete svého cíle!

 

Závazná objednávka